Välj en sida

musiken

TACK FÖR ATT DU FANNS/FINNS – DEBUT-EP 2020

TACK FÖR ATT DU FANNS/FINNS

År 2020 debuterade Konflikten äntligen med sin första EP. Det handlar om nostalgi, sorg och nystart, där bandet tydligt vill blicka bakåt för att sedan gå vidare. 

“Tack för att du fanns/finns är en tillbakablick på det som varit och kanske på misstagen vi gjort, lika mycket som en framtidsspaning på vad som kommer härnäst. Eller hur ska vi förklara, den handlar lika mycket om nostalgi som förväntan. En hyllning till nu, då och snart.” säger gruppens medlem Lindis Ekström.

“Som personen du var brutalt kär i under trean på gymnasiet, tack för att du fanns i mitt liv men numera finns i periferin. Eller mamma, tack för att du fanns på jorden och finns i mig.” fyller Karin Andersson i.

De fem låtarna är skrivna över en längre tid och många av dem är kända för bandets trogna livepublik. I studioinspelningen kombineras de bekanta akustiska arrangemangen med ett välproducerat och kreativt sound som ger oss en välkommen kompott av drömsk a cappella-sång, lätta synthslingor, mullrande subbasar och skorrande elgitarrer.

“Så helt enkelt är EP:n en tillbakablick med slutsatsen att det är skönt att tiden går. Livet händer, det suger, en dealar, tänker framåt, känner sig hel, det börjar om.” säger Amanda Fröhling Lind.

Text och musik är skriven av bandets medlemmar Lindis Ekström, Karin Andersson och Amanda Fröhling Lind. Bakom produktionerna står gruppen själva samt Oskar Nyman, med mixning av Oskar Nyman, mastring av Anna Engberg, samt trummor av Maria Dahlin.

Frigolit – singel 2019

 

FRIGOLIT

Frigolit handlar om att bryta loss, släppa taget och riskera att kanske gå vilse. Ni vet hur det kan vara i novemberregnet, när jackan är småblöt redan när en ska ta på den, alla blickar en möter är djupt begravda i en halsduk och dagarna känns jämngrå. Hur lätt är det inte att fastna i invanda mönster, tills dagarna flyter in i varandra och det enda som lockar är en halvbra serie. Tristessen blir nästan bekväm och de gamla drömmarna ligger bortglömda på hatthyllan som en ovälkommen påminnelse om det liv du egentligen vill leva. Ungefär en sådan dag kom Frigolit till. Egentid i all ära, men vi i Konflikten tror att vi alla kan behöva en påminnelse mellan varven om att det finns något annat. Något med potential! Och i värsta fall finns ju soffan kvar, nästa dag.

Action – singel 2018

ACTION

Låten Action är en kampsång för kvinnors rätt till sin egen kropp och rätten att få använda den som en själv vill, utan att bli dömd eller ifrågasatt. Musikvideon präglas av systerskap och pepp. Den utspelar sig morgonen efter en utekväll där en grupp kvinnor sammanstrålar i en gemensam hemgång där bakisångest och skamkänslor ersätts av lyckorus och vänner som håller varann om ryggen.

sista du får – singel 2015

SISTA DU FÅR

”Jag kommer inte ligga somnlös på grund av dig, jag drömmer sött anyway.” 

Sista du får är break-up pop präglad av power, pepp och feeling. Tre minuter av budskapet att aldrig låta sig förminskas av andras självupptagenhet, utan hålla hårt i självrespekten. Låten hade, tillsammans med videon, premiär sommaren 2015.